Chiang Mai

Op zo’n 700 kilometer van Bangkok is Chiang Mai gelegen in de provincie Chiang Mai tussen de hoge bergen van het land. Door de stad stroomt de rivier Ping, wat een zijrivier is van Menam. De stad is niet zo’n wereldstad als Bangkok, maar is de laatste jaren sterk gemoderniseerd. Ondanks bovenstaande komen er jaarlijks nog vele toeristen naar deze stad, dat komt onder andere door de strategische ligging. Door de noordelijke ligging van de stad is het een beetje geïsoleerd, maar dit is dan ook gelijk het unieke van deze stad.

Chiang Mai

In Chiang Mai bezienswaardigheden

In deze stad of direct omgeving vind je zo’n 300 tempels. Buiten deze tempels zijn er nog tal van bezienswaardigheden te vinden in deze stad. Wat Phratet Doi Suthep is de bekendste tempel van Chiang Mai. Op ongeveer 15 kilometer ligt deze boeddhistische tempel, welke het hele jaar wordt bezocht door pelgrims. De tempel is gebouwd in de 14e eeuw en geeft een prachtig uitzicht over de stad, nadat je de 290 traptreden hebt genomen. Ben je niet van de tempels, dan is een bezoek aan het nationaal museum zeker aan te raden.

Ontmoet de bevolking van Chiang Mai

Er is een initiatief gestart om de lokale bevolking te ontmoeten. Het Nederlandse bedrijf WithLocals is in 2014 met een website begonnen om reizigers die naar Azië reizen kennis te laten maken met bewoners. Zo kun je bijvoorbeeld dineren bij een gezin of een specifieke rondleiding doen. Een echte aanrader voor de avonturier!

Slapen in Chiang Mai

In het noordoosten van Chiang Mai zijn verschillende guesthouses te vinden. Bij veel van deze guesthouses proberen ze je gelijk een tour door de stad te verkopen. Van de organisator ontvangen ze hiervoor een commissie. Wees duidelijk als je hiervan geen gebruikt wilt maken! Naast guesthouses vind je natuurlijk ook veel hotels in Chiang Mai.

Winkelen

Er zijn dagelijks veel en grote avondmarkten te vinden in Chiang Mai. Zijn tal van goed betaalbare artikelen te kopen (jurken, tassen en sjaals). Er zijn markten waar veel toeristen bij elkaar komen, waardoor verkopers handig gebruik van willen maken.

Uitgaansgelegenheden

In Chiang Mai is het nachtleven niet te vergelijken met Bangkok, maar is zeker op een goed niveau. Er zijn verschillende bars te vinden rondom de oude stad. In de straten Rachwithi en Rachdammern zijn een aantal leuke bars te vinden. Wil je een avondje doorzakken in de pubs en go-go bars, dan kun je prima terecht op Loi Kroad Road.

Hoe bereikt u Chiang Mai per vliegtuig?

In Chiang Mai is een internationale luchthaven gelegen. Er vertrekken elke dag van Bangkok vluchten naar Chiang Mai. Tevens zijn er diverse andere steden goed te bereiken vanaf deze stad. Steden zoals Singapore en Taipei zijn ook met een rechtstreekse vlucht te bereiken.