Beste reisperiode Thailand

Als je van plant bent om naar Thailand op vakantie te gaan is het belangrijk dat je rekening houdt in welke periode je gaat. De beste reistijd om naar Thailand te gaan is het meest afhankelijk van het aanwezige klimaat. Er heerst een tropisch klimaat, zoals in zoveel Aziatische landen. Dit resulteert in een vochtig en warm klimaat gedurende het jaar. Gemiddeld over het jaar heen is de temperatuur zo’n 27 graden. Er zitten een aantal verschillen in van noord tot zuid, waarmee je rekening zult moeten houden om de juiste reistijd te kunnen bepalen. Zuidelijk wil je juist vooral zon hebben als je lekker op je strandbed aan het relaxen bent, maar als je een bezoekje aan Bangkok wilt brengen dan is een matigere temperatuur wellicht wel lekker. Na aanleiding van bovenstaande inleiding is het het makkelijkst gebleken om Thailand per regio te beoordelen.

Zuid Thailand:

Dit gedeelte is warmer dan de rest van het land, maar de regen laat hier vaker van zich spreken. Het zuidelijke gedeelte van dit land is prima te bezoeken als het in België (of Nederland) kouder is (november tot mei). Dit verklaart de populariteit van Phuket. Een zonvakantie is niet aan te raden van augustus tot oktober, daar het in deze periode hier dan veel regent.

scooter in Thailand

Centraal Thailand:

Het klimaat in deze regio is redelijk te voorspellen. De temperatuur is hier gemiddeld zo’n 30 graden. Het regenseizoen valt gelijk met de zomermaanden van België en Nederland. Over het algemeen vallen de tropische buien aan het einde van de dag en duren zo’n uurtje.

Noord Thailand:

Noordelijk is het vaak koeler, maar daar tegenover heeft het vaak ook minder buien. April en mei zijn de warme maanden. Als je in Chiang Mai nog een tocht (trekking) wilt bij wonen, dan kan het te warm zijn. Overal het algemeen zul je van de regenval niet heel veel last hebben, maar de meeste regen valt gedurende augustus, september en oktober.

De keus is nu aan u!
Als we het klimaat over het hele land bekijken, dan kunt u Thailand het beste bezoeken van november tot en met maart.
Meer informatie over het klimaat en wanneer een bezoek te brengen aan Thailand vind je op Zoover.