Het geven van fooi in Thailand

 

Ieder land heeft zo zijn eigen fooien cultuur. De ene cultuur vraagt om een fooi, de andere juist weer niet. Dat maakt het soms vervelend als je in het buitenland bent. Geef ik wel of geen fooi? Zo ja, hoeveel fooi zal ik dan geven? Wat is gebruikelijk in dit land? Hoeveel fooi verwachten ze? Dit soort vragen komen in je op als je tijdens je vakantie in het buitenland een service wordt geboden en/of een rekening krijgt opgediend. Hoewel veel Thai er ondertussen aan gewend zijn geraakt is het geven van een fooi er eigenlijk niet gebruikelijk en zeker niet vanzelfsprekend. Het geven van fooi is ontstaan door de vele westerse toeristen die Thailand jaarlijks bezoeken en er vaak vrijgevig met hun geld omspringen. Thailand kent daarom ook geen regels voor het geven van fooi. Het staat een ieder vrij om dat zelf te bepalen. Mijn advies is om het geven van fooi te bepalen aan de hand van de genoten vriendelijkheid en behulpzaamheid. Wat betreft de hoogte van de fooi zou je kunnen uitgaan van onderstaande standaard. Deze standaard is mede gebaseerd op de Thaise levensstandaard en het salaris dat men hier verdient. Uiteraard blijft het wel of niet geven van een fooi en de hoogte daarvan een persoonlijke zaak. Overdadig fooi geven is echter niet passend. De levensstandaard in Thailand is erg laag en een ‘vrijgevige tip’ is al snel niet in verhouding.

Fooi in hotels of niet?

Heb je een normale hoeveelheid bagage bij je, dan is een fooi van 10-20 Baht voor een bellboy meer dan voldoende. Blijf je een 3 à 4 dagen in het hotel geef het kamermeisje dan, aan het begin van je verblijf, een fooi van 50 Baht. Geef haar dit persoonlijk, want als je dit achterlaat op je kamer heb je grote kans dat ze het geld niet zal oppakken. In de meeste 4 en 5 sterren hotels wordt standaard 10% service bij je rekening opgeteld. In dit geval is het gebruikelijk alleen fooi te geven als je hiervoor een extra reden hebt. Hou hier ook rekening mee met het bepalen van de hoogte van de fooi.

Restaurants

Het is in Thailand min of meer gebruikelijk dat in een eenvoudig restaurant de munten van het wisselgeld achtergelaten worden als fooi. Je zult merken dat de bediening in een restaurant hier al een beetje op inspeelt en een klein gedeelte van het wisselgeld vaak teruggeeft in munten. In de wat statigere restaurants volstaat een fooi van 5 tot 10 procent van de prijs. Sommige restaurants, meestal de luxueuzere, rekenen een service charge van 10 procent welke aan de rekening wordt toegevoegd. Let hierop bij het bepalen van de hoogte van je fooi. In de locale restaurantjes en (straat)eettentjes is het geven van fooi minder gebruikelijk.

Taxi’s en tuk-tuks

Als je in Thailand een taxi neemt kun je het beste een taxi met een meter nemen. Zie er overigens wel op toe dat de chauffeur de meter ook daadwerkelijk aanzet. Heeft de taxi geen meter of neem je een tuk-tuk, onderhandel dan van te voren eerst over de prijs. Bij een aardige en attente taxichauffeur kun je ervoor kiezen om het bedrag van de meter (of afgesproken prijs) naar boven af te ronden of een fooi van 20 tot 30 Baht te geven. Bij langere taxiritten, bijvoorbeeld van Bangkok naar Pattaya, is het gebruikelijk om een hogere fooi te geven (100 Baht). Tip: geef alleen een fooi als u tevreden over de geleverde dienst en bepaal de hoogte aan de hand van de genoten vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Locale gidsen

Locale gidsen worden vaak slecht betaald. Hun basisloon is erg laag en ze worden vaak zelfs maar voor enkele uren per dag betaald. Een fooi is voor deze groep dan ook onmiskenbaar. De meeste reisorganisaties betalen maar voor een deel van de dag en betalen daarvoor zelfs het absolute minimum. Het is voor een gids (en ook eventueel de chauffeur) dan ook belangrijk dat zij aan het eind van de dag een leuke fooi krijgen voor de door hen verleende diensten. Een fooi van 50 Baht voor een vriendelijke en kundige gids is dan ook redelijk. Heb je te maken met een gids en chauffeur geef ze dan ieder 50 Baht. Probeer na aankomst in Thailand op de luchthaven je grote bankbiljetten te wisselen voor wat kleinere briefjes en wat muntgeld. Dit is wel zo handig voor bijvoorbeeld je gids en buschauffeur als je deze wilt tippen.  Uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand vind je op Thailandtotaal.

Fooi

Low budget vakantie 

Niet iedereen heeft het geld en de middelen om een dure vakantie te boeken. Gelukkig hoeft een vakantie niet altijd duur te zijn, waardoor je ook op vakantie kunt als je het even niet zo breed hebt. Dit worden de zogenaamde low budget vakantie genoemd. Ze zijn dan wel goedkoop, maar het plezier hoeft er zeker niet minder om te zijn.

Een goedkope reis uitzoeken
Als je op vakantie wilt gaan, maar niet teveel geld kwijt wilt zijn, zou je eerst kunnen kijken naar de landen waar de prijzen vaak wat lager liggen. Tsjechië is bijvoorbeeld zeer populair als low budget vakantieland, omdat een verblijf hier relatief goedkoop is. De natuur is hier erg mooi, er zijn veel bezienswaardigheden en voor het eten en drinken ben je niet veel geld kwijt. Wist je dat Duitsland over het algemeen ook niet zo heel duur is? De prijs voor een kamer in een leuk klein pensionnetje hoeft daar helemaal niet zo hoog te zijn en ook uit eten gaan is daar vaak nog iets goedkoper dan hier in Nederland.

Aanbiedingen
Je kunt ook kijken of je leuke aanbiedingen tegenkomt als je op zoek bent naar een leuke, maar goedkope vakantie. Zo kan het gebeuren dat je in een luxe hotel terecht komt voor een zeer laag bedrag. Als je hier ook nog eens zit op basis van volpension, hoef je je ook geen zorgen te maken om bijkomende kosten zoals lunch en diner. Ook vliegtuigmaatschappijen hebben nog wel eens een leuke aanbieding, waardoor je bijzonder goed en goedkoop lekker een paar dagen weg kunt zijn. Vergeet overigens niet te kijken naar treinreizen of bootvakanties. Ook in deze klassen worden leuke en goedkope reizen aangeboden, alleen vergeten we die nog wel eens.

Lastminute reizen
Tegenwoordig zijn lastminute reizen behoorlijk in populariteit gestegen. Het voordeel van deze reizen is dat deze een paar dagen voor vertrek voor een aanzienlijk lager bedrag worden aangeboden dan in de periode daarvoor. Je krijgt hetzelfde als de mensen die wel het volle bedrag hebben moeten betalen, enkel voor een lagere prijs. Op deze manier wordt een vakantie extra leuk.

Backpacken, of toch een resort boeken?

Thailand wordt vooral als vakantiebestemming aangedaan door jonge backpackers, die komen uit alle windstreken. Dit doen ze vanwege de grote voordelen die Thailand en de omliggende landen bieden ten opzichte van andere regio’s in de wereld. Het is algemeen bekend dat de prijzen er laag zijn waardoor je langer kunt reizen voor hetzelfde geld. Echter is Thailand naast een bijzonder geschikte backpackbestemming ook een goede plek om een resort te boeken.

Wanneer mensen een resort bezoeken, hebben ze meestal geen vergaande plannen om de omgeving te verkennen en de lokale cultuur mee te krijgen. Ondanks dat Thailand daar een uitstekende bestemming voor is, heeft het ook genoeg te bieden voor de ‘luie’ vakantiegangers. Zo zijn de stranden en vele baaien, zoals algemeen bekend, schitterend. Waar je bij Europese bestemmingen nog wel eens last hebt van koud zeewater is dat hier ondenkbaar. De watertemperatuur ligt hier namelijk gedurende het jaar tussen de 28 en de 30 graden celsius en is dus zeker niet te koud.

Niet alleen de stranden van Thailand zijn een pluspunt, maar ook de prijzen voor een week in een resort liggen hier lager dan in andere exotische bestemmingen als bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek, Mexico of de Malediven. Zo zijn de meeste resorts te boeken voor zo’n 800 à 1000 euro inclusief vlucht. Let wel, dit zijn prijzen voor buiten ons hoogseizoen. Wat scheelt is dat Thailand het beste te bezoeken is van november tot maart, wat uiteraard ook buiten het hoogseizoen valt.

Verder beschikken de resorts hier over dezelfde luxe en comfort als je elders kunt verwachten van een vier- of vijfsterren hotel. Bekijk voor het boeken echter wel of je daadwerkelijk de laagst mogelijke prijs betaalt voor de reis. Via Holidoo kun je de prijzen van verscheidene resorts vergelijken en op die manier besparen.

Op vakantie naar Thailand?

Ga vergelijken!

Deallesvergelijker is een vergelijkingswebsite. Zo kun je onder andere zorgverzekeringen, autoverzekeringen, opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen, reisverzekeringen overzichtelijk vergelijken. Deze opties zijn voor u wellicht minder belangrijk, want u gaat naar Thailand! Ook voor u hebben wij geschikte vergelijkers zoals auto huren en goedkope vliegtickets. Binnen een paar klikken heeft u snel de goedkoopste aanbieder. Wilt u goedkope verzekeringen of volledige verzekeringen of bepaalde speciale eisen bij een verzekering dan kunt u dat allemaal hier vinden. Door de speciale filterfuncties wordt het u heel erg gemakkelijk gemaakt. We hebben geprobeerd het zo makkelijk mogelijk voor u te maken. Doordat de het een bekende website is worden alle bekende aanbieders vergeleken. Het verdienmodel is ook zeer transparant. Bij een vergelijking krijgt u altijd de goedkoopste deal te zien, maar als een iets dienst afneemt krijgt wordt er een commissie betaalt door de aanbieder. Met het geld dat verdient wordt, zal er worden geinversteerd worden om de service naar de klant te optimaliseren.

Alle soorten verzekeringen en meer!

Niet alleen verzekeringen kunt u bij ons vergelijken maar u kunt een hele vakantie bij ons regelen, u kunt goedkope vliegtickets vergelijken voor uw favoriete vakantiebestemmingen zoals Phuket. Ook kunt u gemakkelijk thaise hotels vergelijken. Daarnaast kunt u hier een parkeerplek regelen op Schiphol. Vanaf Schiphol tot uw eindbestemming en terug. Voor ieder Thailand reiziger weet u dus waar u moet zijn.

Reistips

Reistips Thailand:

Wanneer je op reis gaat naar Thailand is het verstandig om je aan te passen aan de Thaise gebruiken en cultuur dit wordt namelijk zeer op prijs gesteld. De gebruiken in Thailand maken deel uit van een eeuwenoude cultuur. Lees daarom onderstaande tips eens goed door.

 • In Thailand wordt het hoofd beschouwd als het heiligste deel van het lichaam. Raak daarom nooit iemands hoofd aan.
 • De voeten gelden als meest onreine lichaamsdeel. Leg dus nooit ergens je voeten op tafel en gebruik nooit je voet om iets aan te wijzen.
 • Wanneer je een tempel of een Thais huis betreedt trek dan altijd je schoenen uit en draag gepaste kleding.
 • Men begroet elkaar middels een buiging met de handpalmen tegen elkaar onder de kin. De hoger geplaatste persoon buigt minder diep dan de lager geplaatste.
 • De koninklijke familie is erg geliefd en hebben een bijzondere status. Maak daarom nooit grappen over, en spreek geen kwaad over het koningshuis. Dit kan zelfs leiden tot gevangenisstraf.
 • Iemands hand vasthouden kan in Thailand net door de beugel. Verdere liefdesuitingen worden niet op prijs gesteld.
 • Voor de zekerheid kan je beter niet topless zonnen in Thailand. Dit wordt niet gewaardeerd.

Oplichting toeristen

In Thailand is het oplichten van toeristen orde van de dag. Het is daarom zeer verstandig om hier alert op te zijn en vooraf een idee te hebben van wat er kan gebeuren. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

De Tuk-Tuk chauffeur zegt dat je bestemming is gesloten en dat hij je wel ergens anders heen zal brengen. Vaak wordt je zo naar louche winkeltjes geloodst in de hoop dat je er zaken koopt.

Edelstenen kopen moet je nooit op straat doen. Vaak zijn de stenen nep of betaalt de klant veel te veel. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn…dan is dat het ook! Dit komt zeer vaak voor.

Meer informatie over oplichting in Thailand leest u op deze, Engelstalige, website.

shoppen in lille

Wel eens gedacht aan Lille?

Wel eens gedacht aan Lille?

Lille, ook wel bekend als Rijsel, is een van Frankrijk haar grootste steden. Ze noemen het ook wel het Parijs van het Noorden. Deze naam heeft het gekregen door de vele musea en beroemde culturele gebouwen. Dat het in het Noorden van Frankrijk, 100 km van Vlaanderen, ligt is wel te zien. Overal waar je komt zie je nog duidelijk de Belgische invloeden terug.

Stedentrip in Lille

In de zomer maanden is Lille zeker het bezoeken waard. Het drukke, altijd gezellige, centrum is voorzien van vele terrasjes waar heerlijk geluncht kan worden.  Als je in de zomer besluit om naar Lille te gaan dan raadden wij je aan om op tijd te reserveren. Vanwege de populariteit van de stad is het een echte toeristische trekplaats. Er zijn meerdere manier om de stad te verkennen. Het kan per voet, maar er zijn ook treintjes en eventuele tourbussen beschikbaar als je een algemene indruk van de stad wilt krijgen. Deze rijden van s’ochtends 8 uur tot 6 uur.

Winkelen in Lille

Voor onze echte shopaholics is Lille een paradijs. De vele unieke boetiekjes hebben elk hun eigen assortiment en bieden een aanbod wat nergens anders te vinden is. Echter is het niet heel goedkoop dus wanneer je besluit te gaan, spaar dan goed. Voordat je besluit te gaan kun je beter je goed laten informeren. Als je een (lang) weekend wilt gaan is het handig om alvast een route uit te stippelen.

Wat mag je echt niet missen?

 • Église du Sacré-Cœur de Lille
 • Eglise Saint Etienne
 • Eglise Saint-Maurice
 • Kathedraal van Rijsel
 • Synagoge van Lille
 • Het museum voor natuurwetenschappen
 • Hospice Comtesse Museum
 • Musée d’art et d’industrie
 • Euralille
 • Grote braderie

 

bron: www.lillefrankrijk.nl

bangkok-skyline

Rondreis door Thailand

Thailand is uitermate geschikt voor een rondreis. Doordat het land is met zeer wisselende karakteristieken, doe je het land eigenlijk te weinig eer aan als je maar op één plaats verblijft.

Een logisch startpunt voor je je rondreis door Thailand is Bangkok. Deze geweldige stad heeft een vliegveld dat een druk bevlogen hub is in Azië. Daardoor zijn er vrijwel altijd goedkope vliegtickets te verkrijgen naar Bangkok. In Bangkok is altijd wat te beleven: ga naar de mooie tempels of struin over de markt om alvast koopjes te spotten. Vergeet niet af te dingen als je iets koopt: dat hoort er in Thailand helemaal bij.

Na Bangkok raden we je aan om naar het Noorden te gaan, naar Chiang Mai en Chiang Rai. In de eerstgenoemde stad vind je vele indrukwekkende tempels en is voor Thaise begrippen vrij Westers. Chiang Mai leent zich hiernaast uitermate voor een kookcursus. Er zijn hier tientallen kleine kookschooltjes, waar je in een groepje in één dag een stuk of 8 heerlijke Thaise gerechten leert maken. Ook aan te raden is een olifantenexcursie. Ga echter liever niet op zo’n olifant zitten, maar bekijk ze in hun natuurlijke omgeving in bijvoorbeeld een opvangkamp voor zieke of gewonde olifanten.

Als je liever strand ziet, dan raden we je aan naar het zuiden van Thailand te reizen: hier heb je heerlijke stranden met mooie palmbomen en een heerlijke zee. Voor een paar euro huur je een ligbed met parasol en kan je bijkomen met een verfrissende kokosnoot met een rietje.

Als je Thailand reis er bijna opzit, kan je nog even in Bangkok naar de nachtmarkt gaan om hier souvenirs te kopen. Waarschijnlijk vlieg je vol mooie herinneringen weer teug naar Nederland!

Een bijna leeg strand op Koh Phi Phi

Een leuke route voor backpackers door Thailand.

In dit artikel leest u de reiservaring van Ramon. Ramon heeft samen met zijn partner begin 2015 vier weken gebackpackt door Thailand. 


Een leuke route voor backpackers door Thailand

Voor deze route is een tijdsbestek van drie á vier weken prima.

Waarschijnlijk kom je als je vanaf Nederland naar Thailand gaat aan in Bangkok. Binnen Bangkok zijn er redelijk wat bezienswaardigheden (een landkaart is erg handig). Het makkelijkst is om in verschillende wijken te overnachten zodat de bezienswaardigheden beter te bereiken zijn. Een aanrader is Khao San Road, in de omgeving zelf is al genoeg te doen door de grote aantallen backpackers. Van hieruit zijn ook de belangrijkste tempels van Bangkok te voet te bezichtigen (30 min.). Wil je grote afstanden in bangkok afleggen ga dan met een lokale bus of met de niet-toeristenboot over de rivier.

Vanuit Bangkok naar het noorden van het land (Chiang Mai) is goed te doen met de nachttrein. Je kan ook vroeg in de ochtend vertrekken en eerst een tussenstop in Ayutthaya maken (mooie oude tempels/ruïnes per fiets) en ’s avonds daar op de nachttrein stappen.

Chiang mai is een stad vanwaar je leuke excursies kunt doen, denk bijvoorbeeld aan een jungletrekking of per scooter (maak wel foto’s van de scooter voordat je hem huurt, i.v.m. oplichting) naar Pai. In de stad zelf is overigens ook genoeg te doen/zien.

Van hier naar het zuiden van Thailand. Je zou dit met de trein kunnen doen, dan ben je wel lang onderweg, een andere goede optie is te vliegen. Je kan vliegen naar Phuket of Krabi. Kies een aantal eilandjes uit waar je heen wilt en ga zo van Phuket naar bijv Koh Phi Phi dan Koh Lanta dan Krabi o.i.d. Vanaf Krabi en Phuket kun je zowel over land als vliegend naar Bangkok. Op de eilandjes zelf zou ik zeggen zoek een afgelegen strand, het kost wat moeite maar dan heb je ook bijna een strand voor jezelf.

Erg handig om mee te nemen zijn boeken over Thailand zoals bijvoorbeeld Trotter of de Lonely Planet.

– Ramon

Goedkoop vliegen naar Bankok

Goedkoop vliegen naar Bangkok

Als je het plan hebt om te reizen naar Thailand, wil je dit natuurlijk zo voordelig mogelijk doen, maar ook niet inleveren op luxe. Een vakantie is een flinke investering en hoe meer geld je kunt besparen, des te meer geld je over houdt om leuke souvenirs te kopen.

Goedkoop je vakantie doorbrengen in Thailand begint met het boeken van voordelige vliegtickets. Welke mogelijkheden zijn er om goedkoop naar Bangkok te vliegen?

Boek online via diverse prijsvechters

Je kunt je vliegtickets via diverse vergelijkingswebsites boeken. Een optie is bijvoorbeeld om je vliegtickets via Tix.nl te vergelijken en reserveren. Je kunt hier ook vergelijken op beenruimte en vliegtijd. Via deze website en andere prijsvergelijkers kun je de laagste ticketprijzen met elkaar vergelijken.

Schrijf je in voor de beste deals

Je kunt je ook inschrijven via diverse prijsvergelijkers en zo de beste deals per e-mail toegestuurd krijgen. Doe dit wel op tijd, zodat je niet alsnog het volle pond betaalt voor een vliegticket naar Bangkok. Hoe meer je vergelijkt, hoe groter de kans is dat je voordelig naar de hoofdstad van Thailand kunt vliegen.

Vertrek vanuit het buitenland

Een andere optie is om te vertrekken vanaf een vliegveld in Duitsland of België. Soms is het voordeliger om vanaf deze airports te vertrekken. Houd wel rekening met vervoerskosten die je moet maken naar het vliegveld. Deze zullen allicht iets hoger uitvallen dan wanneer je vertrekt vanuit je thuisland.

Ga langs bij het reisbureau

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om je reis te boeken via het reisbureau. Als je voor een all inclusive vakantie gaat, is dit zeker aan te raden. Stap ook eens binnen als je een last minute vakantie naar Thailand wilt boeken. Er zitten vaak leuke aanbiedingen tussen.

De reisduur naar Bangkok

Een vlucht naar Bangkok duurt ongeveer 10 tot 12 uur. Deze vliegduur is berekend op basis van een directe vlucht. Mocht je voor een vlucht kiezen met een overstap, dan zul je vaak iets langer onderweg zijn.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in Bangkok?

Als je toch in Bangkok bent, is het wel zo leuk om een aantal bezienswaardigheden te bekijken. In elk geval is het koninklijk paleis van Bangkok zeer de moeite waard om van een bezoek te voorzien. Stap ook zeker eens een boeddhistische tempel binnen om een mystieke ervaring op te doen.

Tip: sluit een kortlopende of doorlopende reisverzekering af

Welke vakantie je ook maakt naar het buitenland, het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Zorg in elk geval dat je aanvullend verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. Bij een ongeval kunnen de medische kosten in het buitenland namelijk flink oplopen.

Dan rest ons niets anders dan jou een fijne vakantie toe te wensen in Thailand!

De ultieme rondreis

De ultieme rondreis door Thailand

Thailand is een land dat je het beste kunt ontdekken door middel van een rondreis. Het land heeft reizigers zoveel te bieden, dat het slim is om van tevoren een rondreis samen te stellen zodat je geen enkel hoogtepunt mist. Je kunt online diverse rondreizen door Thailand kiezen. Wat is nu eigenlijk de ultieme rondreis door Thailand? Laat je meenemen door een betoverende rondreis door dit fascinerende land!

Start je rondreis in Bangkok

Een rondreis door ‘het land van de glimlach’ gaat bijna altijd van start in de hoofdstad Bangkok. Alleen al in deze stad kun je diverse uitstapjes ondernemen die een rondreis door Thailand erg aantrekkelijk maken. Zo kun je een fietstocht maken of een bezoek brengen aan de River Kwai. Uiteraard mag een trip naar een van de vele gouden tempels in Bangkok niet ontbreken. En er zijn nog veel meer prachtige bezienswaardigheden.

Prachtige natuurverschijnselen

Vanaf Bangkok kun je verder doorreizen naar andere prachtige plekken in Thailand. Wat dacht je van een bezoek aan Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand? Een bekende tempel die je hier kunt vinden is Wat Mahathat. Je hebt hier de mogelijkheid om de stad per tuk tuk te verkennen.

Heb je altijd al roze dolfijnen willen zien? Dit kan in Khanom! Houd je camera bij de hand als je de zee opvaart in een longtailboot. De roze dolfijnen zwemmen vaak naast de boot met je mee.

Luieren aan het strand combineren met leuke dagjes uit

Koh Samui is een waardige afsluiter van je rondreis door Thailand. Je kunt hier een dag verblijven op het strand of met andere vakantiegangers gaan duiken of snorkelen op diverse mooie plekjes. Dit kan onder andere bij Ko Nang Yaun, een plek waar drie stranden samenkomen. Combineer dit met een bezoek aan Nationaal Zeepark Ang Thong en maak kennis met schitterende rotspartijen en spectaculaire watervallen.

De beste reistijd voor een rondreis door Thailand

Als je een rondreis wilt gaan maken door Thailand, kun je dit het beste doen in de periode van november tot en met februari. Na een vlucht van ruim 11 uur stap je uit het vliegtuig in Bangkok en kun je verder doorreizen naar de mooiste plekjes van het land. Draag zorg voor een goede reisverzekering zodat jij je rondreis altijd onbezorgd kunt voortzetten!

Ontdek het mooiste land van Zuidoost-Azië

Kortom, Thailand is het perfecte land voor een onvergetelijke rondreis. De fascinerende cultuur, de vriendelijke en gastvrije bevolking en de adembenemende schoonheid van de natuur maken een trip naar Thailand tot een unieke belevenis. Ontdek de oogstrelende stranden en proef het lekkere eten, zodat je er een volgende keer weer met veel plezier naar terugkeert!